Asigura-ti locuinta!

Asigura-ti locuinta!

Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte

Romania: 14 incendii pe zi, 1 cutremur la doua zile

In 2013, dezastrele naturale au fortat peste 22 de milioane de oameni din intreaga lume sa isi paraseasca locuintele, conform unui raport realizat cu sprijinul Natiunilor Unite.

Romanii nu sunt feriti de amenintarea catastrofelor naturale, tara noastra fiind expusa, cu precadere, cutremurelor si inundatiilor. De exemplu, in primele 8 luni din acest an, datele Institutului National pentru Fizica Pamantului arata ca pe teritoriul Romaniei au avut loc 162 de cutremure, ceea ce inseamna cel putin cate unul la fiecare doua zile. Iar de la inceputul anului si pana in prezent, peste jumatate din judetele Romaniei (22) au fost afectate de inundatii provocate de precipitatii abundente.

Catastrofele naturale nu sunt singurele riscuri care ameninta locuintele romanilor. Incendiile, de exemplu, reprezinta un alt pericol major. In Romania, datele publicate recent de IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta arata ca, in primele 8 luni din acest an, au avut loc peste 3.500 de incendii, ceea ce ilustreaza o medie de 14 incendii pe zi.

Desi proprietarii de locuinte au la dispozitie mai multe masuri preventive impotriva riscurilor mentionate, pentru a reduce, pe cat posibil, pagubele cauzate in urma unor astfel de evenimente, acestea nu pot fi eliminate complet. Astfel, toate eforturile de prevenire ar trebui dublate si de masuri de protectie financiara, care pot deveni o reala salvare in cazul unei pagube.

De aceea, octombrie a fost aleasa pentru a reprezenta „Luna Asigurarilor de Locuinte”!

Octombrie – o luna dedicata luptei impotriva dezastrelor

Luna octombrie este asociata, la nivel mondial, si cu lupta impotriva catastrofelor naturale, inca din decembrie 1989, cand Adunarea Generala a Natiunilor Unite desemna, oficial, data de 13 octombrie drept Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Ulterior, numele a fost schimbat in Ziua Internationala pentru Reducerea Dezastrelor.

Pentru Romania, luna octombrie este legata si de doua dintre cele mai puternice seisme care s-au inregistrat pe teritoriul tarii noastre. Primul, cutremurul din 1802, produs pe data de 26 octombrie in zona Vrancea, este considerat cel mai puternic seism vrancean, avand o magnitudine intre 7,9 – 8,2 grade pe scara Richter. Al doilea, inregistrat in 1908, pe 6 octombrie, a avut 7,1 grade Richter si a afectat locuintele din Bucuresti, Estul Munteniei si Sudul Moldovei.

Octombrie – „Luna Asigurarilor de Locuinte”

Campania nationala de informare Octombrie – „Luna Asigurarilor de Locuinte” este organizata, in parteneriat, de ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania – UNSAR, Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor – PAID, Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania – UNSICAR si Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor – APPA.

Campania vizeaza cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire la pericolele la care este expusa locuinta lor, precum si informarea acestora despre formele de protectie financiara pe care le ofera incheierea unei asigurarii obligatorii sau facultative. Proiectul se desfasoara pe intreaga durata a lunii octombrie, la nivel national.

Astfel, in cadrul campaniei, 500.000 de brosuri informative dedicate vor fi distribuite in toata tara. Distribuirea materialelor va fi dublata de o ampla campanie de comunicare in mediul online si pe retelele de socializare.

Nu in ultimul rand, in cadrul aceluiasi concept – Luna Asigurarilor de Locuinte – pe 8 octombrie se desfasoara cea de-a XI-a Editie a ICAR – Forumul International al Riscurilor Catastrofale. Inca de la prima editie, ICAR a reprezentat o platforma de dezbateri care a urmarit gasirea de solutii viabile pentru protectia impotriva riscurilor catastrofale.

Pentru actiunile desfasurate in anul precedent, Octombrie – „Luna Asigurarilor de Locuinte” a fost desemnata cea mai buna campanie de educatie in asigurari din 2013, in cadrul celei de-a treia editii a Conferintei Asiguratorilor din Romania, organizata anual de UNSAR.

Asigura-ti locuinta cu Gothaer >>