Management

ALLIANZ – ȚIRIAC ASIGURĂRI S.A. deține pachetul majoritar de acțiuni (99.9987%) al Gothaer Asigurări Reasigurări S.A., restul de acțiuni (0.0013%) fiind deținut de ALLIANZ HOLDING EINS GMBH. 

Mai multe informații despre tranzacția de preluare a Gothaer Asigurări Reasigurări S.A. de către Allianz-Țiriac Asigurări găsești aici.

Consiliul de Administrație

Virgil ȘONCUTEAN – Președinte

Virgil Șoncutean este președintele Consiliului de Administrație al Gothaer Asigurări Reasigurări și Director General al Allianz-Țiriac, companie care deține Gothaer Asigurări Reasigurări din noiembrie 2021. Virgil are peste 20 de ani de experiență în asigurări atât în piața din România, cât și la nivel internațional. În perioada 2006-2013 a coordonat programe de transformare organizațională în companii ale Grupului Allianz din peste 20 de țări. În 2013 s-a intors în cadrul Allianz-Țiriac ca director de vânzări și distribuție, iar în 2016 a preluat funcția de director general. Virgil este absolvent al Facultății de Știinte Economice, specializarea Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, din cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca și deține un Executive MBA la Kellogg School of Management.

Adriana MATACHE – Membru

Adriana Matache este membru al Consiliului de Administrație al Gothaer Asigurări Reasigurări și Director General Adjunct, responsabil de aria financiară în cadrul Allianz-Țiriac Asigurări. Adriana are o vastă experiență în actuariat și finanțe, iar înainte de a se alătura Allianz-Țiriac a coordonat multiple echipe și proiecte în cadrul Ernst&Young și PwC și a condus Serviciul Actuariat și Analiză de Piață din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Adriana este absolventă a Academiei de Studii Economice din București, fiind licențiată atât în Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, cât și în Cibernetică, Statistică și Informatică Economică. Ea este membru deplin al ACCA, cea mai importantă organizație mondială a profesioniștilor contabili, precum și membru deplin al Asociației Romane de Actuariat (ARA).

Aurel BADEA – Membru

Aurel Badea este membru al Consiliului de Administrație al Gothaer Asigurări Reasigurări și Director General Adjunct, responsabil de aria tehnică în cadrul Allianz-Țiriac Asigurări. Aurel activează de peste 25 de ani în asigurări, fiind responsabil de-a lungul timpului de atât de activitatea de subscriere, vânzări clienți mari, cât și de managementul daunelor. Aurel este absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Politehnică din București și deține un MBA oferit de Vienna University of Economics and Business.

Conducerea Executivă

Reiner TÜRR – Director General Adjunct și Director Financiar (CFO)

Are o experiență de peste 25 de ani ca expert financiar în industria financiară și de asigurări. După ce a studiat, la Köln, Administrarea Afacerilor, și-a început cariera ca analist în sectorul bancar, deținând apoi funcții de specialitate în Finanțe Corporatiste și al Managementului de Portofoliu în sectorul asigurărilor. În 2005, s-a alăturat Grupului Gothaer în calitate de Manager de investiții, acțiuni și fonduri de investiții al Gothaer Asset Management AG din Köln, precum și al Finanțelor Corporatiste ale Grupului, înainte de a deveni Membru în Consiliul de Administrație al Gothaer Asset Management AG, în 2009. În plus, a ocupat funcția de Director General în mai multe entități Gothaer asociate investițiilor, deținând și mandate în Consiliul de Supraveghere.

Cosmin ANGHELUȚĂ – Director General Adjunct și Director Executiv Vânzări

Experiența sa de peste 20 ani în piața de asigurări a fost construită în cadrul unor companii importante din domeniu, în special în departamentele responsabile de vânzări și de dezvoltarea relațiilor cu brokerii de asigurare. Absolvent al Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune, al Facultății de Știinte Politice, Sociologie și Relații Internaționale, Cosmin Angheluță deține și diplome de masterat în „Politici comunitare și intervenții sociale”, „Geopolitică, istorie și Relații Internaționale” și „Diplomație”.