Intrebari frecvente

Autoturismul pe care il conduc a fost implicat intr-un accident, ce trebuie sa fac?

In prima zi lucratoare ulterioara evenimentului, trebuie sa anunti Departamentul Daune Gothaer cu privire la evenimentul produs. Veti primi informatii complete despre parcurgerea pasilor necesari pentru realizarea constatarii si deschiderea dosarul de dauna.
Nota: Incepand cu 01.01.2009 sunt exceptate de la obligatia prezentarii la unitatea de politie pentru a declara producerea unor evenimente soldate cu pagube materiale la autovehicule persoanele care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
1. detin o asigurare CASCO valabila;
2. evenimentul de circulatie a avut ca rezultat doar avarierea propriului vehicul.
Persoanele asigurate aflate in situatia de mai sus se pot prezenta direct la societatea de asigurare care a emis polita CASCO, pentru declararea evenimentului si deschiderea dosarului de dauna.
In cazul in care nu te incadrezi in aceste conditii, in primul rand trebuie sa mergi la politie pentru declararea si constatarea evenimentului si emiterea autorizatiei de reparatii. Daca autoturismul nu mai poate fi deplasat, contacteaza o companie de tractari pentru a transporta masina la cea mai apropiata unitate service – factura va fi decontata de catre Gothaer.
ATENTIE! Este foarte important ca autoturismul tau sa nu fie reparat inainte de constatarea daunelor de catre inspectorul de daune al Gothaer.

Care este contul in care pot achita prima de asigurare?

Gothaer iti pune la dispozitie mai multe modalitati de efectuare a platii politelor de asigurare: in numerar la casieriile Gothaer sau la unitatile BRD – Groupe Societe Generale, prin transfer bancar sau la oficiile Companiei Nationale Posta Romana.

Pentru plata politelor in numerar sau prin transfer bancar, te rugam sa utilizezi conturile noastre deschise la BRD Groupe Societe Generale, Sucursala SMCC:
RON: RO29 BRDE 450S V152 6340 4500
EUR: RO60 BRDE 450S V152 6375 4500
USD: RO90 BRDE 450S V152 6412 4500

Care este data la care trebuie efectuata plata ratei si care este valoarea acesteia?

Informatiile legate de datele scadente si valoarea ratelor politei dumneavoastra sunt specificate pe polita de asigurare.

In cazul in care nu ai polita la indemana si ai nevoie de aceste detalii, Serviciul Clienti iti sta la dispozitie de luni pana vineri intre orele 09:00-17:30 la numarul de telefon 021.200.00.00. Alternativ, ne poti contacta la adresa de e-mail clienti@gothaer.ro.

Care este programul Departamentului Daune?

Programul Departamentul Daune Gothaer este de luni pana vineri, intre orele 9:00-17:30.

Avizarea unei daune se poate face prin:

  • apel telefonic la 021.200 00 00 (tasta 2) de luni pana vineri, intre orele 09:00-17:30
  • e-mail la adresa avizari@gothaer.ro 
  • online, prin formularul de avizare.

Pentru constatari, programul de lucru este de luni pana vineri, intre orele 07:30 – 19.30. In acest interval orar, reprezentantii Gothaer vor stabili de comun acord cu asiguratul programarea in vederea constatarii.

 

Cat dureaza reparatia autoturismului si in cat timp se va primi acceptul de plata?

Durata reparatiei autoturismului este in functie de avaria acestuia. Acceptul de plata al Gothaer se va da in 48 de ore de la primirea devizului de reparatii din partea service-ului auto. Plata se va efectua in termen de 15 zile lucratoare de la data completarii dosarului de dauna.Durata reparatiei autoturismului este in functie de avaria acestuia. Acceptul de plata al Gothaer se va da in 48 de ore de la primirea devizului de reparatii din partea service-ului auto. Plata se va efectua in termen de 15 zile lucratoare de la data completarii dosarului de dauna.

Cate zile am voie sa intarzii cu plata primei de asigurare?

Exista o perioada de gratie de 15 zile calendaristice. Aceasta perioada este valabila incepand cu rata a doua, ea neaplicandu-se la plata primei rate, care se va achita la emiterea politei de asigurare. Aceasta perioada de gratie se aplica tuturor politelor de asigurare incheiate in rate.

Ce se intampla cu polita mea daca depasesc perioada de gratie?

Polita de asigurare va fi anulata in cazul in care nu este platita la data scadenta si se depaseste perioada de gratie de 15 zile. Pentru ca polita sa fie repusa in vigoare, sunt necesare achitarea primei de asigurare restanta si efectuarea inspectiei de risc a bunurilor asigurate. Asiguratul nu va fi despagubit pentru eventualele daune produse pe perioada in care polita de asigurare este anulata.

Ce se intampla daca vand autoturismul? Imi pot recupera banii platiti pentru asigurarea RCA/CASCO?

In cazul in care vei vinde autoturismul, prima deja platita de dumneavoastra si incasata de Gothaer se va recalcula pentru perioada in care ai fost asigurat, urmand ca diferenta sa iti fie restituita.

Dupa ce am incheiat polita de asigurare, pot sa mai modific fransiza?

Fransiza este partea din dauna care nu este acoperita de catre asigurator. Aceasta este variabila, functie de care se modifica si prima de asigurare. Totodata fransiza stabilita initial pe polita de asigurare se poate modifica pe toata perioada de valabilitate a politei de asigurare, implicit modificandu-se si prima de asigurare.

La ce curs platesc prima de asigurare?

In cazul in care valoarea politei tale este exprimata in valuta, prima de asigurare se va plati la cursul BNR din ziua platii.

La ce service sa duc masina pentru reparatii?

Gothaer dispune de o serie de service-uri partenere la nivel national, atent selectionate.

In cazul unei daune, specialistii Gothaer te vor consilia, oferindu-ti cea mai buna optiune pentru repararea autovehiculului tau.