Asigurare Garantie

Asigurarile de garantii pentru contractele de achizitii publice iti ofera confortul financiar necesar pentru castigarea si derularea contractelor de achizitii publice.

Pentru ca exista mai multe tipuri de circumstante, exista, evident, si mai multe tipuri de garantii disponibile:

  • Garantia de participare la licitatie, denumita si Bid Bond, este specifica tuturor contractelor de achizitie publica. Prin asigurarea acestui tip de garantie de participare la licitatie, organizatorul licitatiei este protejat impotriva oricarui abuz pe care Ofertantul l-ar putea comite in timpul desfasurarii procedurii de atribuire a unui contract de achizitie publica.
  • Garantia de buna executie, denumita si Performance Bond este specifica oricarei firme care urmeaza sa semneze un contract de achizitie publica. Aceasta il protejeaza pe beneficiarul unui astfel de contract de orice neindeplinire a indatoririlor pe care Executantul si le asuma in contractul semnat pentru orice tip de achizitie publica
  • Garantia de buna executie aferenta perioadei de notificare a defectelor, fiind cunoscuta si ca Maintenance Bond, este cea pe care se poate baza Beneficiarul unui contract de achizitii publice si dupa semnarea acestuia, obligandu-l pe Executant sa se ocupe de orice defecte care apar dupa finalizarea contractului

Fiecare dintre aceste tipuri de asigurari de garantii asigura un proces fluent de incheiere a contractelor de achizitii publice, asigurandu-i pe cei implicati intr-un astfel de proces de finalizarea corecta a elementelor stipulate in articolele contractului.