Asigurarea pentru transplant cu celule stem Basic

La inceputurile anilor ’90 medicii au descoperit ca sangele provenit din cordonul ombilical uman si placenta este o sursa bogata de celule hematopoietice. Cordonul ombilical sustine fatul in dezvoltare in timpul sarcinii, si este eliminat odata cu nasterea copilului.

De cele mai multe ori considerat un deseu medical, cordonul ombilical devine astfel o sursa nepretuita pentru prelevarea celulelor stem. Inca de la primul transplant de celule stem prelevate din cordonul ombilical (1988) realizat cu succes in cazul copiilor afectati de anemia Fanconi, cercetarea medicala s-a axat pe studierea si includerea celulelor stem hematopoietice in terapiile de vindecare a unui spectru cat mai larg de boli.

De aceea, Gothaer iti pune la dispozitie un produs de asigurare cu o acoperire complexa, creat special pentru a-ti proteja familia – Asigurarea pentru transplant cu Celule Stem Basic pentru copilul sau copiii tai, precum si pentru tine si partenerul tau, creat special pentru a prelua rapid din presiunea financiara generata de un transplant de celule stem.

Cui se adreseaza acest produs de asigurare?

Asigurarea pentru transplant cu celule stem se adreseaza oricarei persoane, careia i s-au recoltat la nastere celule stem hematopoietice si este proprietar al unui depozit de celule stem proprii stocate intr-o banca depozitara autorizata, precum si parintilor naturali si fratilor/surorilor sale.

Ce acopera acest produs de asigurare? 

Pentru o lista larga de boli grave, polita de asigurare pentru transplant cu celule stem acopera cheltuielile necesare in caz de transplant de celule stem hematopoietice pentru copilul caruia i s-au recoltat celulele stem la nastere, dar si pentru fratii/surorile si parintii sai.

Asigurarea pentru transplant cu Celule Stem Basic acopera costurile si/sau cheltuielile cu interventia de transplant intr-o clinica din Romania sau Europa.

Costuri/Cheltuieli asigurate

 • Plata serviciilor medicale de specialitate – costuri/cheltuieli medicale necesar a fi efectuate pentru:
  • teste si proceduri pre-transplant, inclusiv tratamentul efectelor secundare;
  • transplantul efectuat Asiguratului cu celule stem proprii recoltate la nastere si/sau cu celule stem hematopoietice multiplicate din celule stem proprii (numai daca aceasta procedura este considerata procedura standard);
  • transplantul efectuat Asiguratilor Aditionali (parinti, frati/surori) nominalizati in Polita de asigurare cu celulele stem proprii Asiguratului, recoltate la nasterea acestuia;
  • tratamentul efectelor secundare, complicatiilor care pot aparea dupa efectuarea transplantului, dar nu mai tarziu de 12 luni de la efectuarea transplantului;
  • alte cheltuieli medicale aferente transplantului asigurat;
 • Asigurarea pentru transplant cu Celule Stem Basic este o asigurare completa care iti acopera urmatoarele costuri/cheltuieli in limita a maximum 50 000 de euro pentru transplantul efectuat in Romania sau in Europa in cazul in care transplantul nu poate fi efectuat in Romania;
 • Costuri/Cheltuieli suplimentare in sublimita a 7 000 euro (in total pe perioada asigurata) necesare Asiguratului in deplasarile efectuate in vederea efectuarii interventiei de transplant, precum si pentru vizitele medicale pre si post transplant, dupa cum urmeaza:
  • cheltuieli cu transportul Asiguratului/Asiguratilor Aditionali (inclusiv transport de specialitate medical) precum si a maxim doi insotitori ai acestuia;
  • cheltuieli cu cazarea Asiguratului/Asiguratilor Aditionali  precum si a maximum doi  insotitori ai acestuia.

Materialul reprezinta o prezentare succinta a produsului privind Asigurarea pentru transplant de Celule Stem Basic.

Afla mai multe informatii importante despre aceasta polita in documentul de informare privind produsul de asigurare (PID).

buton cere o oferta